Microneedling

Door invloeden van buitenaf kan de huid beschadigd worden. Bijvoorbeeld door zonlicht, uitlaatgassen en airconditioning, maar ook roken, voeding en een tekort aan vocht spelen parten in hoe lang dat fijne gladde velletje blijft. Naarmate we ouder worden verliest de huid zijn stevigheid. Collageen en elastine in de huid nemen af en er ontstaan rimpeltjes of vlekjes,. Ook acné is een van de veroorzakers van ontsierende littekens en/of pigmentvlekjes op de huid.​

Microneedling is een bewezen innovatieve en effectieve manier van behandeling om u huid optimaal te verbeteren. Bij Microneedling wordt er in de huid microscopisch kleine gaatjes gemaakt doormiddel van microchirurgische naaldjes. Een andere naam voor deze behandeling is Collageen Inductie Therapie (C.I.T.), omdat het de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid stimuleert, door duizenden microscopisch kleine gaatjes in de huid te maken. Daarnaast gebruikt de huidtherapeut tijdens deze behandeling medische producten met actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamines en antioxidanten die in uw huid worden ingesluisd. Deze substanties worden door de microscopisch kleine gaatjes tot 200 keer beter door de huid opgenomen. De actieve ingrediënten kunnen zo beter tot de huidlagen doordringen en hun werk doen.

Doordat de aanmaak van collageen en elastine in de huid gestimuleerd wordt, zult u na de behandeling al merken dat uw huid steviger, soepeler en gladder wordt. Door de aanmaak van extra elastine en collageen worden littekens, rimpels en striae minder zichtbaar/oppervlakkiger. Microneedling kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld pigmentvlekken te behandelen door de speciale medische serums te gebruiken.

Microneedling kan bij de volgende indicaties gebruikt worden:​

  • Acnelittekens
  • Rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping
  • Striae
  • Ontsierende littekens
  • Pigmentvlekken en zonneschade
  • Grove poriën

Bij AT Huidzorg nemen wij de tijd om naar uw huid te kijken en naar uw wensen te luisteren. Vooraf aan onze behandelingen hanteren wij altijd een vrijblijvend intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt de gehele behandeling met u besproken, vervolgens kunt u beslissen of u wilt starten met de behandeling. Afhankelijk voor welke indicatie u komt, bepalen onze huidtherapeuten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn voor een optimaal resultaat. Tevens wordt er aan de hand van uw huidtype en huidconditie bepaald, welke naaldlengte voor u van toepassing is om de juiste diepte in de huid te bereiken.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid de eerste uren en soms de dag erna wat roodgekleurd en lichtgezwollen zijn. U kunt uw dagelijkse bezigheden na de behandeling prima hervatten. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat met een tussenpose van 2 tot 6 weken. Microneedling wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent en een indicatie hebt voor acne.

Uitgevoerd door professionals

Een microneedling behandeling kan onveilig zijn wanneer er ondeskundig mee wordt behandeld. Let er dus goed op dat u altijd wordt behandeld door of onder toezicht van een huidtherapeut of dermatoloog.  Een huidtherapeut wordt tijdens een vierjarige HBO studie getraind om veilig en zo effectief mogelijk een dergelijke behandeling te kunnen uitvoeren.  Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Deze instellingen verplichten huidtherapeuten om zichzelf continu te ontwikkelen door het volgen van cursussen en trainingen.

Schuiven naar boven