Laser Huidoneffenheden

Geleidelijk aan laat de veroudering zijn sporen na op onze huid. Vanaf je 30ste kun je last krijgen van bultjes, wratjes, ruwe plekjes en vlekjes op de huid. Soms ontstaan ze alleen in het gezicht, maar het kan ook elders op het lichaam ontstaan.

De onschuldige bultjes en wratjes noemen we goedaardige huidtumoren. Een goedaardige tumor is een plaatselijke opeenhoping van weefsel en cellen. Goedaardige huidtumoren kunnen uit verschillende bestanddelen bestaan. Ze kunnen opkomen door een woekering van bindweefselvezels, door afsluiting van talgklieren, door stuwing in de oppervlakkige bloedvaatjes of door ontstekingen.

De meest voorkomende goedaardige huidtumoren zijn:

  • Fibromen: steelwratjes, zachte elastische uitstulpingen op de huid
  • Gerstekorrels: witte, ingekapselde talgbultjes rondom de ogen
  • Kersenwratjes: bolvormige kersenrode bultjes over het lichaam
  • Ouderdomswratten: ruwe, donkerbruine huidwratten bovenop de huid
  • Syringomen: kleine huidkleurige bultjes onder de ogen
  • Talgklierhyperplasie: kleine huidkleurige bultjes op het voorhoofd met een ‘kratertje’ in het midden
  • Xanthelasma: geelwitte, vlak verheven cholesterolophopingen rondom de ogen.

Bovengenoemde goedaardige huidtumoren kunnen door de huidtherapeut behandeld worden.

Tijdens het intakegesprek worden de goedaardige huidtumoren bekeken en beoordeeld.

Er zijn een aantal aandachtspunten waar de huidtherapeut naar zal vragen. We willen bijvoorbeeld weten hoe lang de plek er zit, of deze pijn doet, of het van kleur/vorm verandert, of het weleens bloedt en of er bijvoorbeeld huidkanker in de familie voorkomt.

Bij de geringste twijfel zal de huidtherapeut besluiten niet te behandelen en u doorsturen naar uw huisarts. Bij AT Huidzorg kunnen we goedaardige huidtumoren met diverse behandelmethoden nauwkeurig verwijderen, zonder dat er huidschade ontstaat of littekens achterblijven. Alleen het betreffende wratje of bultje wordt behandeld. Er komt een korstje op het behandelde plekje en dit zal er na enige dagen vanzelf afvallen.

Schuiven naar boven