Laserontharing

Ontharen middels harsen, epileren of scheren kan vaak vervelend en pijnlijk zijn. Bovendien werken deze oplossingen alleen tijdelijk. Hierdoor is de vraag naar permanente ontharing middels laser steeds groter geworden.

De LightSheer Diodelaser is de ‘’Gouden Standaard’’ op het gebied van laserontharen.

Hoe werkt het?

Het licht van de laser wordt met hoge snelheid in de huid geschoten.  Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren en deze zet het licht om in warmte.  Deze warmte zorgt voor de vernietiging van het haarzakje. Hierdoor kan er geen nieuwe haar meer ontwikkeld worden. Een aantal weken na de laserbehandeling vallen de behandelde haren uit.

Werkt laserontharing bij iedereen?

Omdat laserontharing op het pigment in de haren werkt, werkt het het beste op bruine en zwarte haren. Witte, grijze of rossige haren kunnen we daarom niet behandelen.

Onder invloed van hormonen of medicatie kan er nieuwe haargroei worden ontwikkeld.

De LightSheer Diodelaser kan bij alle huidtypen ingezet worden dus ook bij een donkere huid.

De resultaten verschillen per persoon.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld tussen de 6 en 8 behandelingen nodig. De behandelfrequentie die wordt aangehouden is meestal eens in de 6 tot 12 weken. Jaarlijks onderhoud kan nodig zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos. De puls van de laser wordt vergeleken met het schieten van een elastiekje op de huid. Het is over het algemeen goed te verdragen. Na afloop van de behandeling wordt de huid gekoeld en ingesmeerd met een nabehandelingscreme en zonbescherming.

Waar moet ik op letten voordat ik een laserbehandeling onderga?

Het is belangrijk dat uw huid niet zongebruind is voorafgaand aan de laserbehandeling.

Laserontharing kan toegepast worden op alle gebieden van het lichaam en gezicht, zolang u gezond bent, niet zwanger bent, geen borstvoeding geeft en geen huidaandoeningen of infecties heeft in het te behandelen gebied.

Voorafgaand aan de behandeling vind er altijd een vrijblijvend intakegesprek plaats. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied uitvoerig beoordeeld. Hierna kan de huidtherapeut u een persoonlijk advies en prijsindicatie geven.

Waar moet ik op letten nadat ik een laserbehandeling heb ondergaan?

Ook na de laserbehandeling dient u zich goed te beschermen tegen UV-straling. Gebruik hiervoor een SPF met minimaal factor 30. Ook is het belangrijk om na de behandeling intensief sporten, saunabezoek, heet douchen of baden gedurende 24u te vermijden.

Na de behandeling kan de huid wat zwelling en roodheid vertonen. Dit is een normale reactie en trekt na enkele uurtjes weg.

Wat zijn de kosten?

Zie Tarieven Laserontharing.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Indien u aanvullend verzekerd bent voor laserontharing in het gelaat en hals dan kunnen de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Check hiervoor goed uw polisvoorwaarden.

Schuiven naar boven